Intrebari? 0731 659 673

Inteligenta Inimii

Recent, o persoana speciala mi-a explicat ce inseamna „coerenta inimii” si de ce este atat de importanta pentru noi. Am inteles ca indiferent daca dorim sa negociem un contract important, sa invatam engleza business, sa mediem un conflict sau orice altceva, aceasta stare de coerenta are un impact foarte mare asupra performantelor noastre. Iata ce am invatat de la acest om minunat:

Starea de coerenta este o sincronizare intre inima, creier si sistemul nostru autonom nervos. Cand comunicam si transmitem emotii pozitive avem o stare pe care stiinta a numit-o ”starea de coerenta”.  Aceasta stare are numeroase beneficii mentale, emotionale si fizice.

Corerenta nu este doar o stare de relaxare. Coerenta este o stare de relaxare  si revitaliazare in acelasi timp. Aceasta stare de coerenta este atinsa si sustinuta prin activarea unui sentiment pozitiv cum sunt: iubirea, aprecierea, compasiunea.

Inima genereaza cel mai mare camp electromagnetic din corp avand un diametru  de 3 m. Cuprinde tot corpul, toate celulele, organele. Astfel, orice schimbare a ritmului inimii va produce schimbari in tot organismul si implicit influenteaza sanatatea si performantele fizice si mentale.

Cum poti transforma in 3 minute orice emotie negativa care te suge de energie intr‐o emotie pozitiva, care te incarca cu energie, creativitate, echilibru, astfel incat sa poti comunica cu usurinta, eficient si clar in orice context?

Se numeste Tehnica Coerentei Rapide. Nu este inventata de mine sau de doamna care mi-a explicat cum functioneaza, ci de probabil cel mai mare institut de cercetare in managementul stresului din lume, numit ‐ HEARTMATH ‐ din California SUA.

Aceasta tehnica usor de folosit ne ajuta sa transformam emotiile de suparare, agitatie, sau frustrare in pace, gratie si claritate; ne ajuta sa reducem stresul, sa ne echilibram emotiile si sa ne crestem performantele. Cu antrenament ne crestem standardul bunastarii persoanele si abilitatea de a face fata la diverse provocari.

Iata pasii:

Pasul 1 – Atentia asupra inimii.

Atentia pe inima. Puneti atentia pe zona din jurul inimii, in centrul pieptului. Ca sa fie mai usor, poti pune mana pe centru pieptului.

Pasul 2 – Respiratia inimii. 

Respira adanc, dar normal, si simte cum respiratia intra si iese prin centrul pieptului. Cand inspiri simte ca si cum respiratia intra prin inima si in timp ce expiri simte cum iese prin aceasta zona. Respira incet si natural, putin mai adanc decat normal. Continua sa respiri confortabil pana cand iti gasesti un ritm propriu care ti se potriveste.

Pasul 3 – Activeaza un sentiment pozitiv.

Este cel mai important pas si il puteti face cum doriti, fie cu ochii deschisi ori cu ochii inchisi, in timp ce mentii atentia pe inima si respiri ritmic, prin centrul pieptului.

Aminteste‐ti cea mai puternica emotie pozitiva care ai simtit‐o in viata ta, ia‐o pe prima care‐ti vine in minte acum si simte…. Respira prin centrul pieptului, las‐o sa se extinda in tot corpul, da‐ti voie sa te simti EXCELENT acum! Pastreaza in minte acea memorie in care te‐ai simtit foarte foarte bine – poate fi iubire, apreciere, compasiune, compasiune… acea emotie pozitiva. RESPIRA natural profund prin centrul pieptului si extinde‐o in tot corpul… Imagineaza‐ti ca toate celulele corpului se imbaiaza in bunastare si incep sa rada.

Cum ar fi sa intri de acum la fiecare intalnire intr‐o asemenea stare ? Sa lasi PACEA, Armonia ta interioara sa domine mediul ? Sa iti spuna ceilalti…. “Nu stiu ce se intampla, dar ma simt atat de bine cu tine… Esti o prezenta atat de pozitiva…”

Tocmai v‐am aratat cum Transformi usor sentimentele de furie, ingrijorare sau frustrare în pace, energie si claritate. Ati accesat exact starea pe care sportivii olimpici o au cand reusesc performantele lor maxime.

Va recomand sa practicati aceasta tehnica a coerentei rapide cat mai mult, sa va antrenati in Coerenta Inimii si veti fi uimiti cum toate lucrurile, in fiecare intalnire, se aseaza in cel mai bun mod pentru toata lumea si chiar viata personala se va transforma in cele mai implinitoare feluri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru orice intrebare va rugam ca sa ne contactati la tel: 0731 659 673