Intrebari? 0731 659 673

Cum sa inveti sa vorbesti limba engleza rapid?

Vom discuta in acest articol 3 metode de a invata limba engleza care chiar functioneaza.

Inainte de a face acest lucru trebuie sa discutam despre modul in care invata oamenii. Acest aspect este important deoarece, daca avem o intelegere de baza despre modul in care invatam, putem distinge intre metodele de invatare care functioneaza si cele care nu functioneaza.

Primul lucru pe care trebuie sa il stim este ca exista doua moduri de a invata. Primul se numeste „invatare explicita” sau „invatare constienta”. In acest tip de invatare, persoana care invata stie ca in acel moment invata ceva si constientizeaza ce anume invata. Un exemplu ar fi atunci cand studiem gramatica. Cand ascultam un profesor de limba engleza explicand trecutul simplu, invatam engleza in mod explicit, memorand in mod constient cum folosim trecutul simplu.

Al doilea mod de invatare se numeste „invatare implicita” sau „invatare inconstienta”. In tipul de invatare implicit cel care invata nu este constient de ceea ce invata si, de multe ori, nici nu este constient ca invata ceva. Procesul de invatare are loc in mod inconstient. Un exemplu de invatare implicita este atunci cand ascultam o conversatie in limba engleza. Cand ascultam o conversatie, scopul nostru principal nu este sa invatam engleza, ci sa intelegem conversatia, insa ascultand invatam simultan limba engleza. Poate nu realizezi, insa inveti multe aspect ale limbii engleze: structura propozitiei, gramatica, vocabular etc.

Intrebarea este: care dintre cele doua moduri de invatare este mai eficient?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare sa tinem cont de faptul ca asa cum exista doua moduri de invatare: implicit si explicit, exista si doua tipuri de cunostinte: implicite si explicite. Exista o mare diferenta intre aceste doua tipuri de cunostinte.

Accesarea cunostintelor implicite necesita gandire constienta. Trebuie sa te gandesti la acele cunostinte pentru a le putea utiliza. Acest lucru inseamna ca daca vrei sa vorbesti engleza pentru afaceri corect trebuie sa te gandesti la engleza. Trebuie sa te gandesti daca sa folosesti trecutul simplu sau alt timp, trebuie sa te gandesti cum sa formezi o propozitie corect. Insa asa ceva este imposibil pentru ca, atunci cand vorbesti, nu ai timp sa te gandesti la nimic din toate acestea.

In contrast, accesarea cunostintelor implicite nu necesita gandire constienta. Nu trebuie sa te gandesti la cunostinte pentru a le putea utiliza. Modul in care vorbesti limba ta nativa este un exemplu de cunoastere implicita: vorbesti fara efort, fara sa te gandesti la gramatica, reguli etc. Din acest motiv, invatarea implicita este o strategie de invatare mult mai buna. Cand nu trebuie sa te gandesti la engleza, mintea ta este eliberata si se poate concentra in totalitate pe exprimarea gandurilor si ideilor tale. Invatarea explicita nu te va ajuta prea mult sa vorbesti limba engleza.

Iata 3 moduri de a invata sa vorbesti limba engleza. Vom discuta atat avantajele, cat si dezavantajele lor.

Asculta limba engleza.

Pur si simplu asculta conversatii in limba engleza cat de des si de mult poti. Un avantaj al acestei metode este acela ca este foarte usor de pus in practica. Poti face acest lucru cand esti blocat in trafic, in timp ce faci sport etc. Principalul dezavantaj este ca aceasta metoda este mult prea pasiva. Nu este suficient sa asculti. Trebuie sa combini ascultatul cu practica in vorbire – despre aceasta metoda discutam la punctul 2.

Foloseste cursuri de limba engleza care te invata engleza in mod implicit.

Aceste cursuri au la baza intrebari si raspunsuri logice, date in timp real si legate de context, simuland situatii reale si familiare din viata de zi cu zi, accentul fiind pus 100% pe practica si pe corectarea simultana a greselilor. Avantajul principal este ca primesti feedback de fiecare data cand vorbesti si acest lucru te ajuta sa inveti mai repede si corect. Acest tip de invatare este foarte bun pentru incepatori. Folosind un asemenea tip de invatare veti observa progrese semnificative in cateva luni. Insa aceasta metoda are si dezavantaje. Unul dintre acestea este invatarea limitata. Cand folosesti un asemenea curs, invati doar cuvintele si frazele folosite in acel curs si acest lucru reprezinta o problema pentru ca, pentru a vorbi engleza bine, trebuie sa iti imbogatesti permanent vocabularul. O alta problema este faptul ca, la un moment dat, aceste cursuri vor deveni prea usoare pentru tine si vei inceta sa progresezi. Cand se intampla acest lucru, trebuie sa folosesti o alta metoda pentru a continua sa progresezi. Si astfel ajungem la metoda numarul

3: Imitarea.

Imitarea

In acest tip de practica asculti o conversatie sau o poveste in limba engleza si apoi incerci sa spui sau sa explici cuiva povestea cu propriile tale cuvinte. Facand acest lucru, inveti gramatica, vocabular si alte aspect ale limbii engleze. Aceasta este o metoda foarte buna pentru vorbitorii aflati la un nivel intermediar sau avansat. Un avantaj cheie al acestei metode este faptul ca nu exista nicio limita in ceea ce poti invata. Cu cat practice mai mult, cu atat inveti mai mult si vocabularul tau se imbogateste. Problema principala este ca aceasta metoda poate fi dificila pentru incepatori. Daca in acest moment vorbesti engleza foarte putin, este posibil sa nu poti practica metoda imitarii in mod eficient. In acest caz ai putea incepe cu unul sau doua cursuri de vorbire inainte de a incepe sa folosesti aceasta metoda.

Toate aceste moduri de invatare functioneaza deoarece sunt moduri de invatare implicite. Daca doresti sa inveti limba engleza sau engleza pentru afaceri, poti utiliza aceste metode. Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru orice intrebare va rugam ca sa ne contactati la tel: 0731 659 673